שותפות

כבר כמה חודשים שאני סקרנית לפתוח את היצירה לקהלים חדשים במטרה ליזום שותפויות וחיבורים. לצאת מאיזור הנוחות, להגיע למקומות שלא הייתי ולפגוש אנשים שעדיין לא פגשתי.

״גלי, בואי נעשה משהו עם אחת הקהילות הדרוזיות. המחויבות שלהם לשמירה על הארץ שלנו והפגיעה הקשה במג׳דל שמס הם הזדמנות לקום ולעשות מעשה״. גלי עובדת כבר שנים עם הקהילה הדרוזית, חיה ביניהם, שותפה, מתיירת ומקרבת לבבות. ״אני אדבר עם וואסים״, היא ענתה. ״הוא מוביל את קהילת אלמנות ויתומי צה״ל של העדה הדרוזית בצפון ואולי יעניין אותו״. והיא דיברה וקבענו ונסענו לירכא ונפגשנו עם כ-50 נשים, אמהות, ילדות וילדים מגיל שנה ועד סבתות שחוו את האובדן הכי מקרוב, יחד יצרנו את דגל העדה מצעצועים שבורים, יחד הרמנו את ה #דגל_של_הדגלים.

והיה מרגש! היינו גלי קדר, לימור פרדר שטייגמן ובהובלת וואסים שבל שהרים את האירוע – מפגש אלמנות ויתומי צה״ל וכוחות הבטחון.

המפגש היה חלק מ #פרוייקט_הדגל – הזדמנות ליצור חיבורים ושותפויות ישראליות כשהצעצועים והדגלים הם כלי משחקי לתווך את הרעיון. כשאנחנו ביצירה הקושי והמורכבות נשארים מחוץ למרחב. בתוך השברים והצעצועים אנחנו מגלים את עצמנו, מגלות שיש לנו את היכולת ליצור ערך ומשמעות, וביחד אנחנו כח יוצר מציאות.
 
תודה וואסים על מפגש נדיר ונדיב.
תודה תמאם יקרה על הארוח באחוזת נסרין.
לאלון מקלדה שצילם אותנו והדגיש את האור הגדול שליווה אותנו ולכל בני המשפחה, החברות, הילדות והבנים וכל מי שיצרו איתנו ביחד.

הדגל הדרוזי יוצב במשרדי ארגון אלמנות ויתומי צה"ל.